Kron Bisiklet İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

Kron XC 500

1. Kron Bisikletler Bize Nasıl Kargolanacak?

Kron Bisikletler size orjinal kutusunda ve yolda zarar görmeyecek şekilde kargolanacaktır.

2.Bisikletler bize toplu mu geliyor yoksa biz mi montaj yapıyoruz?

Bisikletler %85-90 oranında size toplu olarak gelmektedir. Sadecce Ön tekerin takılması, sele, sele borusunun takılması, gidon, fren vites elceklerinin sıkılması gibi bazı küçük işlemler gerekiyor

3.Bisikletimiz ile birlikte fatura gelecek mi Garanti kim tarafından sağlanıyor?

Kron bisikletler ve diğer tüm ürünler firmamız tarafından faturalı olarak gönderilmektedir.

Bisikletlerin kolisi içerisinde Garanti Belgesi,  kitapçık gibi bir takım evraklar alacaksınız. Kitapçık içerisindeki servis noktalarına bir probleminiz olduğu takdirde ulaşabilirsiniz.

Kron bisikletlerin garantisi yetkili servisler aracılığı ile Kron Bisiklet AŞ tarafından sağlanmaktadır.

4.Kargoda ürünüm zarar görürse ne yapmalıyım?

Öncelikle kargonuzu teslim almadan önce kolisinde bir eziklik olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kolide bir eziklik söz konusu ise (tedbiren ezikşik yoksa bile) kurye ayrılmadan kontrol edip darbe vs söz konusu ise tutanak tutmalısınız.

Ürününüz faturalı olduğundan ürünün fatura bedeli kargonun taşıma garantisi kapsamına girmektedir.

5. Bulunduğum yerde yetkili servis bulunmuyor bisikletin montaj, bakım ve tamirini nasıl yapabilirim?

Bulunduğunuz yerleşim yerinde Kron bisiklet yetkili servisi olmaması durumunda bisiklet konusunda yetkin ve üst seviye bisikletleri bilen bir bisiklet tamircisine bu işlemleri yaptırabilirsiniz. Bisikletlerde kullanılan donanımlar marka farketmeksizin aynı olduğundan işinde uzman bir bisikletçi ihtiyacınızı karşılayabilecektir.

6.Bisikletleri Kapıda Ödeme ile satın alabiliyor muyuz?

Kapıda ödeme ile bisiklet gönderimi yapılmaktadır. Lakin bu durum daha önce gelen asılsız siparişler yüzünde 50 TL ön ödeme ile yapılabilmektedir. Örneğin 750 TL lik bir bisiklet alacağınızda 50 TL sini önden ödeyip 700 TL sini kapıda ödeyebilirsiniz.

7.Montajı kendim yapacağım, yapamadığım bir yer olursa ne yapmam gerekir.

Sporcu Pazarından satın aldığınız bisikletlerde montaj konusunda takıldığınız konuları telefon ile arayarak uzman personelimize danışabilir. Gerekli durumlarda gerekli görsel materyallerle de destek alabilirsiniz.

8.Bisiklette Fabrikasyon bir problem söz konusu olması durumunda ne yapmalıyım?

Bu tip durumlar Kron bisiklette oldukça nadir karşılaşılan durumlardır. Bununla birlikte böyle problemlerde gerek firmamız gerek se yetkili servisler aracılığıyla size destek sağlanmakta ve probleminiz çözümlenmektedir.

9.Kron Bisiklet ile ilgili yedek parça bulmakta zorlanır mıyım?

Kron bisiklet en çok bilinen, kullanılan ve tercih edilen vites çekiş sistemi Shimano sistemini kullanmaktadır. Gerek çekiş, sistemi gerek lastik, amortisör, sele gibi sistemler kolayca temin edilmektedir. Bu tip taleplerinizle ilgili www.sporcupazari.com dan sipariş verebilir yada 0 332 666 00 00 – 0545 55 666 55 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

10.Kron Bisikletler nereden kargolanıyor, çok bekler miyim?

Web sitemizde gördüğünüz Kron Bisiklet Modellerinin tamamı Sporcu Pazarı depolarında mevcut olup saat 14:00 e kadar vermiş olduğunuz siparişler aynı gün Konya dan Sporcu Pazarından kargolanmaktadır.

 

Kron Bisiklet satın almak ile ilgili tüm sorularınızı 0 332 666 00 00 – 0545 55 666 55 numaralı telefonlardan bize iletebilirsiniz.

 

Leave A Reply