Karate-gi Nedir?

Japon savaş sanatlarında elbiseler için gi ifadesi kullanılmaktadır.  Örneğin Judo için kullanılan elbiselere Judo-gi, Karate için kullanılan elbiseye Karate-gi denilmektedir.

Karate sporu ülkemizdeki en eski federatif mücadele sporlarından bir tanesidir. Bu  spor altında bir dönem Muay Thai gibi spor dalları da yer almıştır.Karate Elbisesi

 

Karate sporunda beyaz renkte elbise kullanılmaktadır. Bu elbise iki parçadan oluşmakta ve bol kesimde olmaktadır. Karate yarı yarıya yumruk ve tekme tekniklerinin kullanıldığı bir spor dalıdır.

Tekme tekniklerinin rahat uygulanabilmesi için pantolonların ağ kısımları ya geniş kesim ya da ekstra ağ takviyeli olmalıdır. Taekwondo elbiseleri ile karate elbiseleri sık sık karıştırılmaktadır.

Bu iki ürünü birbirinden ayıran en temel özellik karate elbiselerinin ceket gibi önünün açılır olması ve kuşak ile tutturulmasıdır. Taekwon do elbiselerinde ise ürünün yakası ve yaka şeklinde olup tişört gibi giyilmektedir.

Karate Elbiselerinde yani karategi de genellikle kumaşlarda hem polyester hem pamuk kullanılmaktadır. Polyester sayesinde karate elbisesi uzun ömürlü olmakta pamuk sayesinde ise teri emmekte ve rahat kullanım sağlanmaktadır.

Karate elbiselerinin en çok karıştırıldığı elbiselerden bir tanesi de judo elbisesi yani judo gi dir. Judogiler yapı itibariyle karategilere neredeyse birebir benzerler. Lakin kumaşları oldukça farklıdır. Judo tutma fırlatma ve boğma tekniklerinin uygulandığı bir spor olduğundan mukavemeti yüksek ve kalın kumaş kullanılır. Ayrıca judogilerde diz dirsek ve sırt gibi bögelerde de kumaş takviyesi bulunabilmektedir.

Karate de ise kata elbiseleri biraz daha kalın, kumite yani müsabaka elbiseleri ise daha ince olmaktadır.

Karate Elbisesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Karate Elbisesi Satın Al

0 332 666 00 00 – 0545 55 666 55 numaraları arayıp bilgi alabilir ve hemen sipariş verebilirsiniz.

www.sporcupazari.com

 

Leave A Reply