Khabib Kocanızın İşini Bitirin

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Connor McGregor ile yaptığı maçtan sonra adını duyuran ve milyonların sevgilisi haline gelen Khabib NURMAGOMEDOV Suudi Arabistan’da bir programa katıldı.

Kadın Hayranının Sorusuna İlginç Yanıt

Programda kadın hayranlarından bir tanesi kadın olarak dövüş endüstrisinde nasıl yer alabileceğini sordu. Bunun üzerine Khabib Nurmagomedov “Kadınlar için çok güzel bir tavsiyem var evinizde sıkı bir dövüşçü olun kocanızın işini bitirin” dedi. Bu yorum salonda gülüşmelere sebep olsa da Nurmagomedov’un verdiği cevap bazıları tarafından cinsiyetçilik olarak da değerlendirildi.

Konuşmasının devamında Müslüman Sporcu kadınların dövüşmesine dayanamıyorum. Kadınların dövüşmesi bana ters geliyor. Benim için zor bir şey hiç kadın dövüşü izlemedim dedi.

Kahabib NURMAGOMEDOV Kimdir?

Khabib NURMAGOMEDOV maçlara Rusya adına çıksa da Dağıstan asıllı bir Müslüman Türk tür. Connor McGregor ile yaptığı maç sonrası adını duyurmuştur. Connor McGregor un maçtan önce kendine ve inancına hakaret edecek boyuttaki söylemlerine ve saldırılarına kafeste gereken cevabı vermiş. Dünyanın en iyi MMA dövüşçülerinden biri olan Connor McGregor u ringde ezici bir üstünlükle nakavt ederek yenmiştir. Maçtan sonra kafes dışından birilerinin tahrik eden sözlerine dayanamayıp onlara da saldırması bazı çevreler tarafından yanlış bulunsa da bir çok kişi tarafından bu eylemleri ağır tahrik altında gerçekleştirdiği düşünülerek normal karşılanmıştır.

Bu maçtan sonra ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine kavuşan Müslüman MMA dövüşçüsü yeni havalimanının açılışına da katılmıştır.

MMA Nedir?

MMA Mixed Martial Arts İfadelerinin kısaltılmasından oluşmuştur. Esasında MMA bir spor dalı değil bir müsabaka sistemidir. MMA müsabakaları hem ayakta hem yerde olması sebebiyle dünyanın en sert dövüş müsabakalarıdır diyebiliriz. MMA maçlarına katılan dövüşçüler genelde vuruşlu (strike) yada Grapling (boğuşmalı) bir spor dalından yetişseler de bu müsabakalarda başarı sağlayabilmek için hem boğuşma hem de vuruş antrenmanları yaparak hazırlanırlar.

MMA Maçlarının ayaktaki bölümlerinde boks, kick boks, muay thai teknikleri uygulanırken yerde devam eden müsabakalarda ise BJJ (Brazilian Jiu Jitsu) ve Sambo ağırlıklı olarak kullanılan branşlardır. Ülkemizde de MMA tarzı antrenmanlar yapan salonlar olsa da henüz Gençlik ve Spor bünyesinde tanınan bir MMA federasyonu yoktur.