Spor Kıyafeti Seçimi Nasıl Olmalı

Spor kıyafeti, yapacağınız spordan alacağınız verimi ve sizi doğrudan etkilemektedir. Spor yaparken seçeceğiniz yanlış kıyafetler sizi rahatsız edecek ve spordan zevk almanıza engel olacaktır. Bu nedenle spor yaparken kullanacağınız kıyafetleri yapacağınız spor türüne uygun bir şekilde seçmeniz sizin için çok yararlı olacaktır. Peki, spor kıyafeti seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Spor kıyafeti seçimi yaparken öncelikle kıyafetin içerisinde rahat edip etmeyeceğinize dikkat etmelisiniz. Nasıl rahat ediyorsanız o şekilde, genişlikte ve kumaşta kıyafet tercih etmeniz çok önemlidir. Bunların yanında dikkat etmeniz gereken ve uyguladığınızda sizi oldukça rahatlatacak birkaç tüyomuz var! Gelin hep birlikte inceleyelim.

Spor Kıyafeti Seçiminde Üst Giyim

Spor kıyafetlerinde en önemli nokta kıyafetin kumaşıdır. Kumaşın termal, teri emen bir yapıda olması hem spor esnasında hem de spordan sonra çok rahat etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca tercih edilecek kıyafetlerin mevsime uygun olması gerekmektedir. Spor yaparken zaten terliyoruz düşüncesi ile kışın açık havada yazlık giysiler tercih edilmemelidir. Sauna eşofmanlar olarak adlandırılan ve kişileri terleten kumaş yapısına sahip kıyafetler asla kullanılmamalıdır. Kısacası ifade etmek gerekirse pamuklu spor kıyafetlerinin seçilmesi en doğru tercih olacaktır.


Alt Giyimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Spor esnasında tayt, eşofman ve şort gibi spor kıyafetleri tercih edilebilmektedir. Ancak bunların da tıpkı üst giyimde olduğu gibi mevsime uygun olması gerekmektedir. Bu nedenle hangi alt giyim ile rahat ediyorsanız onu tercih etmelisiniz. Fitness yaparken illa tayt giyeceksiniz, koşarken illa şort giyeceksiniz diye bir kural yoktur. Kişiler hangi kıyafet ile kendilerini rahat hissediyorsa onu tercih etmelidir. Alt giyimde de kıyafetlerin kumaşı çok önemlidir. Pamuklu ve teri emen yapıda kumaşlar tercih edilmelidir.

Ayakkabı Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Spor yaparken ayakkabı giyilmesi ayak sağlığı için oldukça önemlidir. Ancak tercih edilecek ayakkabı spor dalına göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin futbol maçlarında ve antrenmanlarında kullanılan ayakkabılar ile fitness esnasında kullanılan ayakkabılar aynı değildir. Ancak genel olarak spor ayakkabı tercih ederken dikkat edilmesi gerekenleri sıralamak gerekirse şunları söylemek doğru olacaktır: Tercih edeceğiniz spor ayakkabının tabanının çok ince yapıda olmaması gerekmektedir. Piyasada satılan pek çok spor ayakkabı kalın tabana sahiptir. Eğer ağırlık ile spor yapıyorsanız ince tabanlı ayakkabılar topuk dikeni olasılığını artırabilmektedir. Tercih edilecek spor ayakkabının nefes alıyor olması da çok önemlidir. Satın alırken mutlaka ayakkabının nefes alıp almadığını test etmelisiniz. Böylece hem ayak sağlığınızı koruyacak hem de spor yaparken yüksek performans elde edeceksiniz. Tercih edeceğiniz ayakkabının, ayağınızı sıkmaması ya da küçük gelmemesi gerekmektedir. Ayağınıza tam olmayan ayakkabı spor esnasında sizi rahatsız edecek ve spor yapmanıza engel olacaktır.


Sporcupazari.com olarak sizlere en uygun spor kıyafeti önerileri sunmaktayız. Ürünlerimizi incelemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. https://www.sporcupazari.com/spor-ayakkabilari-spor-giyim