Tyson Fury Wladimir Klitchko Müsabakası Değerlendirmesi

28 –  29 Kasım 2015 gecesi Almanya asrın en önemli  müsabakalarından bir tanesine ev sahipliği yaptı.   27 Yaşındaki irlanda asıllı ingiliz boksör Tyson Fury 2004 yılından beri yenilmeyen 39 yaşındaki ukrain Wladimir Klitchko ile karşılaştı. Bir çok boks otoritesi Tyson Furry e kazanma konusunda şans vermiyordu. Wiladimir Klitchko 2004 den beri kaybetmemenin verdiği özgüven ile ringe kendinden gayet emin çıktı.

Bilindiği gibi Wiladimir Klitchko genelde açık gard ile uzun vuruşlar yaparak dövüşen bir sporcu Tyson Fury ile aralarında 8 cm kadar bir boy farkı vardı bu durum Tyson Furry nin Klitchko dan 10cm daha uzağa vurabildiği anlamına geliyordu.

Wiladimir Klitchko Tyson Fury

Her iki boksörde uzun dövüşerek genelde direk yumruklar ile ilerlediklerinden dolayı yakın mesafelerde kroşe ve aparkatlardan çok sarılmalar oluyordu.

Bir kaç çarpışma ve faullü hareketlerinde yapıldığı sarılmalar neticesinde hakem defaatle iki tarafı da bu faüller konusunda uyardı. Netice itibariyle Tyson Fury gençliğinin uzun olmasının ve hızının avantajını kullanarak efsane şampiyon Wladimir Klitchko karşısında galip gelerek şampiyonluğu yakaladı.

Tyson Fury ve ekibi bu başarı karşısında zafer sarhoşluğu yaşarken Klitchko’nun  köşesinde bu beklenmeyen mağlubiyet sebebiyle hüzün vardı. Wladimir Klitchko’nun elmacık kemiklerinde ve kaşlarındaki açılma ve dezenformasyonlar gözlerden kaçmadı. Boks meraklıları uzunca bir süredir Klitchkoyu böyle görmemişti.

Bu elde ettiği başarıdan dolayı Tyson Fury’i tebrik ediyor her iki boksörede bu güzel mücadele için teşekkür ediyoruz.

Leave A Reply